Intresseanmälan öppen för heldagskurs i digital tillgänglighet

Webbplatser, intranät, appar och dokument ska vara tillgängliga för alla användare, inklusive personer med funktionsnedsättningar. I offentlig service finns redan lagkrav om tillgänglighet på både befintliga och nya offentliga webbplatser och appar, men inom kort omfattas även digitala tjänster i den privata sektorn av samma krav.

För att bättre förstå användarnas behov och de nya lagkraven, går vi i den här kursen igenom grunderna för digital tillgänglighet. Under dagen får du lära dig konkreta tips på hur du gör din webbplats mer tillgänglig och samtidigt når upp till lagkraven. Men det är inte bara på grund av lagkrav som hög tillgänglighet är viktigt, det leder även till en större kundgrupp och nöjdare besökare vilket är en investering i längden. 

Kursledare: Tillgänlighetsexperten Pär Lannerö

Pär Lannerö är en av Sveriges ledande experter inom digital tillgänglighet. Han är en populär lärare och rådgivare till flera statliga myndigheter, men även till organisationer som bedriver e-handel och bankverksamhet. Pär representerar Sveriges Konsumenter i standardisering av tillgänglighet och var ansvarig för de officiella riktlinjerna för webbutveckling (webbriktlinjer.se) under flera år. Han valdes nyligen som nationell expert för Sverige i EU:s resurscenter för tillgänglighet, kallat AccessibleEU. År 1999 var han med och grundade Metamatrix, webbyrån där han nu är senior konsult.

Är du intresserad av att delta?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Notera att du inte binder upp dig genom att lämna en intresseanmälan, utan du kommer bli kontaktad när biljetterna till kursen släppts.

FeedbackFrog AB
Floragatan 4B
114 31 Stockholm
Org nr: 559136-0499
Tel nr: 08-52027555