Press release

Den svenska startupen FeedbackFrog stänger sin senaste finansieringsrunda som tillför bolaget 5 miljoner kronor. Investeringen kommer användas till att fortsätta utvecklingen av bolagets SaaS-plattform med syfte att nå ökad skalbarhet inför bolagets kommande internationella expansion.

Amanda Lilja, VD för FeedbackFrog

Nyemissionen genomfördes i samarbete med bolagets befintliga aktieägare som återinvesterar i bolaget. På den nya ägarlistan finns bland annat lead investorn Red Pill Invest som tillsammans med sitt investerarnätverk går in i startupen med en investering om cirka 1,8 miljoner kronor.

”Vi är övertygade om att det finns en stor potential i Feedbackfrog att “disrupt the market” för kvalitativ forskning med hjälp av sin SaaS-plattform och vi tror mycket på Amandas planer för framtiden och vill vara delaktiga i den processen framöver”
– Petter Edfeldt, en av Red Pill Invests fyra grundare och partners.

I Red Pills investerarnätverk ingår flera personer med bakgrund från börsnoterade CINT, bland andra Gaute Green-Stensrud, tidigare Cint SvP Sales Northern Europe & MEA och numera partner på Bintess, och Dag Magni, tidigare Cint CFO och numera en av Red Pill Invests fyra grundare och partners.

“Det känns otroligt att vi får in ett sådant smart ägarkollektiv med både branschexpertis och erfarenhet av internationell expansion. Det kommer att vara behjälpligt nu när vi framåt växlar upp verksamheten. Nu gäller det att bevisa skalbarheten i plattformen och att växa med våra kunder internationellt”
– Amanda Lilja, VD för FeedbackFrog

FeedbackFrog har byggt upp en plattform så att företag helt på egen hand kan utforma tester och utvärderingar för att ta in data och feedback på tjänster och produkter under utveckling. Tjänsten är utvecklad för att företag kontinuerligt ska kunna validera sina affärsmodeller och produkter direkt mot marknaden. Syftet är att företag ska ha rätt underlag för att bli mer innovativa och vara bättre rustade inför marknadens förändrade behov. 

”Kapitalet ska gå till att slutföra plattformens 3:e release: self service för kundföretagen. Det ger oss den skalbarhet vi behöver för att ta plattformen utanför Sverige och är något våra kunder efterfrågat länge. Jag är mycket tacksam för alla befintliga och nya aktieägare som tror på vår vision och vill stötta bolaget i att förverkliga denna framåt”
– Amanda Lilja, VD för FeedbackFrog.

I dag används tjänsten av 27 företag, och bland kunderna återfinns Getinge Maquet, Electrolux, Facebook, Trustly, SBAB, Mathem och Scania. FeedbackFrog blev finalist i ”Årets SaaS-företag 2021”, ett pris som delas ut av Breakit.

Investerare

Amanda LiljaUlrika Sveder
Peter NygårdsPeter Sundgren
Anders LindellRedpill investments
Mimmi BergChristopher Marken
Martin GemvikPer Almberg
Niclas AndersenÖjje Holt
Annelie NäsDaniel Nilsson
Mikael LindströmLevels Invest
Per StrömFirst Gate Invest
Fredrik BladYEoS Ventures